Vrijdag           13.30 – 18.00 uur
Zaterdag       10.00 – 16.00 uur
Overige dagen op afspraak mogelijk: 06-52316830

 

0
Uw winkelwagen bevat geen artikelen.

0

Mentholkristallen 12 gram
Move your mouse over image or click to enlarge
Mentholkristallen 12 gram Mentholkristallen 12 gram

Mentholkristallen 12 gram

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 2,95
of

Details

Werking: Ze heeft een krachtige antiseptische werking en ze is sterk verfrissend en verkoelend. Ze zuiveren de lucht, vergroten de aandacht, de concentratie en verlichten de ademhaling. Ze werken goed bij studie, meditatie, griep, verkoudheid en in werkgroepen. Voor astmapatiënten kunnen mentholkristallen een verademing zijn.

Gebruik 1: giet eerst op met ijs of water en doe daarna een paar menthol kristallen op de kachel in een bolletje ijs. Laat de menthol kristallen smelten op de kachel.

Gebruik 2: Menthol kristallen kunnen ook voor gebruik opgelost worden in alcohol of lauwwarm water. Een oplossing van 2 tot 10% is het handigste. Let hierbij wel op het brandgevaar, voeg dus voor het opgieten met alcohol altijd eerst water of ijs toe. Onze richtlijn om te mixen is 25 ml (alcohol incl. menthol kristallen) aanbrengen op 5 liter water. U kunt deze hoeveelheid naar behoefte aanpassen.

U kunt een kleine hoeveelheid menthol kristallen in een zalf aanbrengen om de doorbloeding te bevorderen. Ook in jeukstillende crèmes kunt u menthol als alcoholische oplossing toevoegen. Menthol Kristallen zijn goed te mengen met Lavendel, Citroen, Eucalyptus, Kersen, Wild Cranberry, Eucamint en Sinaasappel olie, opgiet en opgiet basic. De menthol kristallen zijn verpakt in een zakje in een passende doos.

Menthol kristallen zijn vaste kleurloze kristallen met een fris mint aroma. Ze zijn oplosbaar in lauwwarm water, maar lossen zeer gemakkelijk op in alcohol of (eucalyptus) olie. Het moet heel zuinig gebruikt worden. Menthol wordt verkregen door extractie uit mintplanten. In de natuur komt menthol vooral voor in pepermuntolie en planten van de Mentha familie (Mentha piperita, Mentha arvensis) Pepermuntolie bevat 35 tot 60 % menthol.